+46708451616
info@sisusales.com

Så lyckas du med att skriva säljande produkttexter

Säljande texter – teknikprodukter

Många produkter säljer inte så bra som de skulle kunna. Det är inte för att produkten är dålig eller inte fyller ett behov. Nej, det är snarare för att vi inte alltid lyckas att beskriva produkten på ett trovärdigt och säljande sätt.

Vilka problem löser produkten och för vem? Till synes enkla frågor, men utan en strukturerad metod för att svara på frågorna blir det svårt att ta fram texter som beskriver nyttan med produkten. Vi hamnar i stället lätt i diskussioner om specifikationer eller tomma floskler.

Jobbar du med försäljning av tekniskt avancerade produkter inom B2B är denna utbildning för dig. Du kommer att utveckla din talang för att skriva säljande texter.

Det är inte nödvändigtvis svårt att skriva säljande texter, men det kräver en del kunskaper och insikter innan du börjar skriva. Du kommer att lära dig mer om detta insiktsarbete. Du kommer även att öva på att identifiera de mervärden och konkreta fördelar din produkt har jämfört med konkurrerande lösningar.

Utbildningen är specifikt utformad för texter som används i B2B-marknadsföring av teknikprodukter.

– Kursens innehåll och upplägg är anpassat till förhållandena i mindre och medelstora teknikföretag.

– Utbildningen baseras på forskning inom B2B-köpbeteende och praktiska erfarenheter, framgångar, misstag och lärdomar.

– Du får lära dig konkreta metoder, knep och tips för att skapa underlaget till övertygande och säljande textinnehåll.

– Du jobbar med ett eget konkret case från det egna företaget, en egen utvald teknisk produkt och arbetar fram underlaget till en produktbeskrivning under kursens gång. 

För vem?

Om du är marknadsförare eller säljare på teknikföretag kan den här utbildningen vara perfekt för dig. Ni har tekniskt avancerade produkter med många olika personer inblandade i beslutsprocesserna och därför extra viktigt hur man förmedlar nyttan med lösningen.

Du jobbar kanske som underleverantörer till verkstadsindustrin, bilindustrin, OEM-producenter, gjuterier eller gruvföretag. Eller kanske jobbar du på ett teknikföretag som har egenproducerade produkter eller är återförsäljare eller distributörer av teknikprodukter.

Upplägg och kostnad

Vi förstår att du har många andra tidskrävande aktiviteter och resor som kräver din tid och uppmärksamhet, därför har vi gjort upplägget är effektivt och anpassat till vardagen.

– Kursen genomförs i en serie av 5×90 minuters webbinarier under 5 veckor.

– Mellan webbinarierna får du hemuppgifter som är kopplade till dina egna utvalda tekniska produkter eller lösningar.

– Du får lära dig konkreta metoder, knep och tips för att skapa underlaget till övertygande och säljande textinnehåll.

– Personligt webmöte/webcoachning 45 min per deltagare.

– Specifikt framtaget kursmaterial som kan användas som verktyg för att skapa kundattraktiva produktbeskrivningar.

– Tidpunkt enligt överenskommelse.

– Kostnad: 14 950 kr per person exkl. moms.

De tjugo först anmälda får utan extra kostnad Christian Meinckes bok ”Försäljning och marknadsföring mellan företag” (Liber förlag).

Intresseanmälan

Har du frågor eller funderingar eller är du intresserad av att gå denna utbildning? Fyll då i formuläret nedan så återkommer vi till dig.

Sisusales - skriv säljande produkttexter

Om Christian

Christian Meincke håller i utbildningen.Christian Meincke har i mer än 20 års tid hjälpt teknikföretag inom B2B att framgångsrikt beskriva sina produkter, lösningar och företag.

Christian delar med sig av unika erfarenheter och insikter, både framgångar och ibland misslyckanden, från lanseringar och relanseringar av teknikprodukter, förbrukningsvaror och förnödenheter.

En sammanfattning av dessa finns i hans bok ”Försäljning och marknadsföring mellan företag”.